NIEUWSBRIEF KBO RAAMSDONK MEI -JUNI 2019

Beste Leden,

Tijdens de afgelopen ledenvergadering is de jaarrekening 2018 aan de orde geweest, niet inhoudelijk maar vooral of we de jaarrekening mee moeten sturen met de agenda en het jaarverslag. We hebben dit, zoals toegezegd, besproken in onze bestuursvergadering en wij zijn van mening dat financiële stukken, anders dan de agenda en het jaarverslag, alleen bedoeld zijn voor onze leden. Wij vinden het jammer als ze onbedoeld bij iedereen terecht kunnen komen. Niet dat het geheim is of zo maar wij willen er toch zorgvuldig mee omgaan en wij willen niet dat ze op straat komen te liggen. We hebben een kascontrole en ter verduidelijking, als u het ergens niet mee eens bent, kunt u dat vragen tijdens de ledenvergadering.
Op de afgelopen leden vergadering ging het mis omdat wij de stukken te laat op tafel hebben gelegd en dat gaan we anders doen. Bij de volgende ledenvergadering leggen wij de jaarrekening een half uur voor aanvang van de vergadering op tafel zodat iedereen er kennis van kan nemen en vragen kan stellen tijdens de vergadering. Wij betreuren het dat we er te laat mee waren. Voor de leden die het onvoldoende vinden kunnen ze worden opgevraagd bij onze secretaresse.
Wat onze spaarrekening betreft daar willen we een plan voor maken en dat zullen we volgend jaar bij de leden vergadering aan u voorleggen.

Lida Verschuren mede namens het bestuur.

Bingo

Maandag 13 mei 2019 is er een bingomiddag in de Ontmoeting.
Aanvang 13.30 uur. Kosten € 7,50 dit is voor de bingo inclusief koffie/thee.
Opgeven vóór 10 mei 2019 bij Cor van Strien tel.: 0162-513424.

Varen door de Biesbosch

Een mooie vaartocht door de Biesbosch voor iedereen ook voor onze minder mobiele leden. We varen deze keer met de Zilvermeeuw vanuit Drimmelen.
Op donderdag 23 mei 2019 gaan we met eigen vervoer naar Drimmelen. Om 10.15 uur aan boord en om 10.30 uur gaan we varen. We beginnen de dag met twee kopjes koffie/thee met gebak. Om 12.00 uur wordt de lunch geserveerd. De drankjes zijn voor eigen rekening. Om 15.30 uur zijn we weer terug in Drimmelen.
Opgeven is nog mogelijk, vóór 14 mei 2019.
Kosten € 30,00 per persoon. Opgeven bij Cor van Strien tel.: 0162-513424. Ook opgeven wie kan en wil rijden naar Drimmelen, de kosten worden door ons aan de chauffeur vergoed.

Zomerreis

Onze zomerreis is gepland voor woensdag 19 juni 2019. We weten wel hoe en wat maar bij het maken van onze nieuwsbrief was nog niet alles 100% rond. Dus noteer deze datum alvast in uw agenda. Het komt in onze volgende nieuwsbrief en in weekblad “De Langstraat” op de seniorenpagina.

Nieuws van De Ontmoeting

Op dinsdagmorgen zijn er 4 nieuwe gasten aangeschoven die erg welkom zijn. Er is nog plaats voor enkele nieuwe gasten. Voor wie het nog niet weet, we beginnen de ochtend om 10 uur, drinken koffie of thee met een koekje of iets anders, dat is altijd een verrassing. Verder wordt er vooral gezellig gepraat en ons motto is hier kan alles maar er hoeft niets.
Dat geldt ook voor de vrijdag alleen dan gaan we om 11 uur bewegen onder leiding van de sportcoach, goed en gezellig en ook hier zijn nog plaatsen. De kosten zijn € 2,50 per ochtend, kom gerust eens kijken.
Verder wordt er op vrijdagmiddag gehandwerkt en ook hier is nog plaats en we hebben een verkoop tafel met o.a. babysokjes, knuffels in alle soorten en maten en ook hier geldt kom gerust eens kijken.
De gastvrouwen heten u van harte welkom en we blijven heel de zomer open.

Lida Verschuren.

Langer Fit Festival. (Buurt Sport Coach Geertruidenberg)

Zo lang u fit en gezond bent, staat u midden in het leven. U kunt gaan en staan waar u wilt, u ontmoet mensen en u woont heerlijk in uw vertrouwde omgeving. Maar als u ouder wordt, is dat niet vanzelfsprekend. Door voldoende te bewegen en gezond te eten kunt u uw toekomst een stuk gemakkelijker maken. Tijdens het Langer Fit-festival op 15, 16 en 17 mei krijgt u allerlei tips. Kom gezellig even langs. De buurtsportcoaches zorgen voor muziek, een kop koffie, een lekker hapje en nieuwe ideeën.
Kom in beweging!
U hoeft niet intensief te sporten om fit te blijven. Wandelen, fietsen en zwemmen kunnen ook al voldoende zijn om uw conditie op peil te houden. En bewegen is leuk! U voelt zich een stuk beter en maakt weer wat vaker een praatje met andere buurtgenoten.
-Vind een maatje om mee te wandelen of te fietsen.
-Doe de fittest onder begeleiding van een fysiotherapeut.
-Doe mee aan workshops van beweegaanbieders.
-Maak kennis met MaxVitaal en meld u aan voor activiteiten in uw buurt.
Gezonde voeding.
Uw lichaam gaat uw leven mee. Daar wilt u dus zo goed mogelijk voor zorgen. Maar hoe doet u dat? Met een paar kleine stappen bereikt u het meest.
-Laat u adviseren over gezonde voeding.
-Maak uw eigen gezonde drankje met de smoothiebike.
Zeker en fit bewegen.
Wilt u sporten en bewegen, maar u bent soms bang dat u snel valt of blessures oploopt? Bewegen wordt pas echt leuk als u zichzelf zeker voelt. Ook is het belangrijk dat u uw woning veilig inricht.
-Maak kennis met Zeker en Fit bewegen: zij geven u tips over hoe u zich zekerder kunt voelen tijdens het sporten en bewegen.
-Hoe maakt u uw woning valproof?

Dit alles van 13.00 tot 17.00 uur op:
Woensdag 15 mei: Dongemond Soccer Center – Schonckplein 2, Geertruidenberg
Donderdag 16 mei: Theek 5 – Keizersdijk 30, Raamsdonksveer
Vrijdag 17 mei: Ontmoetingscentrum – Kerkplein 5, Raamsdonk
Kom gezellig samen met uw partner of vriend of vriendin of buurman of buurvrouw, maakt niet uit, maar bezoek het Langer Fit Festival.
Kijk ook eens op de website www.buurtsportcoachgeertruidenberg.nl