Senioren Informatie over Country Linedancegroep The Butterflies

Gezond ouder worden en gezond blijven is heel belangrijk en krijgt tegenwoordig steeds meer aandacht. Lekker in je vel zitten verhoogt de levensvreugde en voorkomt stress. Bewegen speelt daarin een grote rol.

Dit streven wordt volledig onderschreven door KBO-Brabant en daarom is KBO-Raamsdonk op donderdag 1 september 2022 alweer voor het 14-de jaar gestart met een nieuw seizoen van onze Country Linedancegroep. Linedance is heel goed voor je lichaam en je gebruikt veel spieren, ook je lachspieren. Tevens verhoogt het je conditie en geheugen en bevordert het de sociale contacten en brengt het plezier en ontspanning.

Onder begeleiding van onze enthousiaste docente Corrie van Hees worden de pasjes snel aangeleerd.

Country Linedance werd rond 1983 in Nederland geïntroduceerd. De naam zegt het al: dansen in een lijn en op een rij. Je danst alleen maar toch met zijn allen. Het voordeel hiervan is dat je geen vaste danspartner nodig hebt en je kunt direct aansluiten. Zowel mannen als vrouwen kunnen meedansen. Het gezegde “Oefening baart kunst” gaat ook hier op. Hoe meer je namelijk meedanst,hoe makkelijker het gaat en je zult zien dat je na een paar middagen mee oefenen je gewoon meedanst met de groep. Vroeger werd er alleen gedanst op countrymuziek maar tegenwoordig ook op andere muziekstijlen. U bent tussen 13:45 en 15:15 uur van harte welkom in De Ontmoeting aan het Kerkplein 4 te Raamsdonk om eens te komen kijken, de sfeer te proeven en eventueel mee te doen met onze groep.

Gezelligheid staat voorop.