NIEUWSBRIEF KBO RAAMSDONK JULI – AUGUSTUS – SEPTMBER 2019

Beste Leden,

De vakantie staat voor de deur en volgende maand (augustus) komt er geen nieuwsbrief. Dus op deze versie staat veel nieuws, ook al voor de maand september. Wat betreft onze uitstapjes, nou daar hebt u heel wat in te kiezen. Cor heeft weer goed haar best gedaan om iets leuks voor ons uit te zoeken. Tijdens de zomer is De Ontmoeting gewoon geopend dus is iedereen op vakantie in uw omgeving en voelt u zich een beetje verloren ga naar De Ontmoeting. Het bestuur wenst u een fijne vakantie en zorg goed voor jezelf vooral bij warm weer. En tot ziens bij de uitstapjes.

Het bestuur.

Donderdag 8 augustus.

Gaan we naar het “Jaren 50 dorp”in Hoge Zwaluwe, hier stap je terug in de tijd, een marktplein vol kleine optrekjes, waaronder op visite bij opa klok en oma appeltaart, de sjieke kamer, de winkel van sinkel, de fotograaf, de klokkenmaker een echt theatertje, de boerenschuur en niet te vergeten een heel mooi cafeetje. Dit alles gemaakt in een hele grote loods.
De kosten zijn € 8,00 dit is incl. 2x koffie met appelgebak plus € 2,00 voor de chauffeur.

Donderdag 15 augustus.

Bezoeken we de kaasmakerij van de Paulusabdij in Oosterhout we krijgen een rondleiding, drinken een bakske en mogen kaas proeven, er is ook een winkel.
Kosten € 7,75 plus € 2,00 voor de chauffeur.

Donderdag 22 augustus.

Staat museum de Roos in Geertruidenberg op het programma. Er is daar deze zomer een tentoonstelling van Oma’s spullekes verzameld door iemand uit Geertruidenberg die dan aanwezig is om ons het een en ander erover te vertellen.
Kosten € 4,00 plus € 2,00 voor de chauffeur.

Donderdag 29 augustus.

Mogen we op bezoek komen bij Corine Meys – van Dongen om hun mooie tuin te bekijken, een lekker bakske en een gezellig praatje.
Corine is de dochter van Toos van Dongen en werkt bij Smaakrijk, bij velen van ons bekend denk ik. Zij vindt het leuk om ons te ontvangen. Adres Hoge Akker 17 Sprang Capelle (richting Kaatsheuvel)
Kosten € 2,00 plus € 2,00 voor de chauffeur.

We vertrekken voor alle uitstapjes om half twee bij de Leohoeve. Degene die de uitstapjes per fiets willen doen moeten zorgen dat ze rond twee uur op de plaats van bestemming zijn. Wel vooraf opgeven bij Cor van Strien tel.: 0162-513424.
Ik hoop op voldoende deelname, tot dan.

Cor van Strien.

Uitstapje met het openbaar vervoer.

Treinreis?

Voor leden die al langer denken misschien moeten we ook wel eens met de trein gaan? maar ik weet niet hoe dat moet. Dan willen we u dat graag leren. We gaan op woensdag 24 juli 2019 met de bus naar Breda vandaar met de trein naar ‘s-Hertogenbosch en we gaan een rondvaart maken over de Binnendieze en uiteraard een Bossche bol eten of lunchen of misschien wel allebei.
Wat heeft u nodig? Leden die graag meegaan hebben een OV Chipkaart nodig dat kan een anonieme OV Chipkaart zijn of een persoonlijke, het verschil is dat op de persoonlijke een foto moet. Als u nog niet weet of u vaker met het openbaar vervoer gaat reizen kunt u het best beginnen met een anonieme kaart. Als je met de trein wilt reizen moet er minimaal € 20,00 op staan. De kaarten zijn verkrijgbaar bij o.a. de Bruna.
Leden die graag meewillen moeten wel redelijk uit de voeten kunnen.
We gaan verzamelen bij de Rabobank Wilhelminalaan 11c in Raamsdonkveer om 9 uur. We beginnen met koffie en uitleg en dan gaan we via de van Wijngaardenstraat met de bus naar Breda, de kosten zijn voor iedereen persoonlijk. We gaan onder leiding van Frank Duivestein.
Opgeven bij Lida Verschuren vóór 12 juli voor het bestellen van de vaartocht en uiteraard voor vragen bel Lida tel.: 0162-570250.

Fietstocht.

Dinsdag 17 september 2019 heeft Richard Lambooy weer een mooie fietstocht voor ons uitgezet. Meer hierover in onze volgende nieuwsbrief.

Bingo.

Maandag 9 september 2019 is er bingomiddag in de Ontmoeting.
Aanvang 13.30 uur. Kosten € 7,50 dit is voor de bingo inclusief koffie/thee.
Opgeven vóór 4 september 2019 bij Cor van Strien tel.: 0162-513424.

Rikken of jokeren.

Maandag 16 september 2019 hebben wij voor u een kaartmiddag in petto in de Ontmoeting. Consumpties zijn voor eigen rekening. Aanvang 13.30 uur. Opgeven vóór 11 september 2019 bij Cor van Strien tel.: 0162-513424.

Ontspanningsmiddag

Dinsdag 1 oktober 2019 Ontspanningsmiddag, zet deze datum in uw agenda.

Verslag zomerreis.

Woensdag 19 juni 2019 zaten er om 9.00 uur 46 pers. in de bus voor `n dagtrip naar Hilvarenbeek.
We gingen een bezoek brengen aan “De Dorpsdokter “, hier aangekomen stond de vlaai en koffie/thee al voor ons klaar.
Lekker keuvelend genoten we hiervan. Een enthousiast verteller gaf ons hierna “`n kijkje” in het ontstaan van het museum.
Leuke weetjes en anekdotes werden ons voorgeschoteld. Daarna konden we het museum gaan bezichtigen. Heel veel spullen van de dokter, fysio, apotheek, drogist, tandarts, vroedvrouw en wijkzuster. Verhalen van vroeger kwamen bij velen weer naar boven.
Buiten was er nog een heel mooie, grote en goed onderhouden kruidentuin te bezichtigen.
Voor de lunch reden we daarna naar Oisterwijk naar het restaurant van Robert van Beckhoven (heel Holland Bakt).
Dit restaurant is gevestigd in een groot fabriekspand (Keuken van Leer).
Terwijl we zaten te eten kwam Robert ons nog even begroeten en hier en daar een praatje maken. (Er zijn natuurlijk de nodige foto`s gemaakt).
Er was ook in leuke winkel, waar velen van ons wat lekkers kochten voor thuis.
Om 13.30 uur op weg naar Berkel Enschot, Bierbrouwerij DE KONINGSHOEVE LA TRAPPE Trappist.
In het proeflokaal werden we ontvangen en kreeg ieder één van de 7 bieren (die hier gebrouwen worden) of een frisdrankje en keken we naar een film over het ontstaan van de brouwerij en wat deze brouwerij maakt tot een trappist brouwerij.
Hierna de rondleiding o.l.v. een zeer enthousiaste gids, die ons meenam naar verschillende plekken die erg belangrijk zijn in het proces van bierbrouwen.
Het was erg warm geworden, dus in de tijd die ons nog restte voor we weer de bus in moesten (om 16.30 uur) namen we nog een heerlijk drankje (biertje) op het terras. Sommigen hebben ook hier het winkeltje bezocht.
Om 17.15 uur kwamen we weer in Raamsdonk aan en was er in De Zeven Zusters voor ons door Ronald Broeders en zijn team een lekker diner klaargemaakt……Heerlijk!!!!!!!
Volgens mij een geslaagde, fijne dag.
Ga bij `n volgende reis ook mee!!!!!!!!!
Hoe meer zielen hoe meer vreugd…………

Een enthousiaste deelnemer van de reis.