NIEUWSBRIEF KBO RAAMSDONK FEBRUARI 2021

 

Beste mensen van de KBO

We hadden gehoopt om aan het begin van het nieuwe jaar weer wat activiteiten te kunnen opstarten, dat we het coronavirus langzaam maar zeker achter ons konden laten, maar helaas een nieuwe Engelse variant zorgt ervoor dat we opnieuw moeten wachten.
Dus niks beginnen en ons geduld dat eigenlijk allang op is, worden we weer op de proef gesteld.
Hebben we nog ergens een reserve potje? Ja we zullen wel moeten, immers moed verloren is al verloren en dat gaan we niet doen.
We gaan samen verder en hopen dat het voorjaar verlichting brengt, we hebben geen keus, dat gaat ons ook lukken ondanks dat we 5 leden verloren hebben aan het begin van dit jaar, maar dat is geen goed begin en toch gaan we er samen weer iets van maken.
Wie van jullie heeft er een idee, wat we thuis kunnen doen? Wat zouden wij als bestuur kunnen of moeten doen?
Denk met ons mee, daar heb je nu mooi de tijd voor en wie weet wat er voor moois uitkomt.

Lida Verschuren.

In herinnering Cor Kieboom – Pelders

Op 1 januari 2021 is thuis in haar vertrouwde omgeving ons KBO lid Cor Kieboom – Pelders op 86 jarige leeftijd overleden. Cor was een echte Raamsdonkse.
De laatste weken van december 2020 ging het niet goed met Cor, ze wist dat haar einde nabij was, ondanks dat bleef ze interesse houden in het wel en wee van Raamsdonk. Haar leven werd gekenmerkt door werken en zorgen voor haar gezin.
Na jaren gewoond te hebben in de Molenstraat naast bakker Rooijakkers is ze verhuisd naar de Heemraadsingel waar ze tot haar dood met veel plezier heeft gewoond. Haar scootmobiel zorgde ervoor dat ze tot bijna het laatst zelf haar boodschappen ging doen. Bij de KBO kwam ze graag naar de bingo en bij ontspanningsactiviteiten en bij onze kerstviering was ze graag van de partij.
Wij wensen haar familie veel sterkte met dit verlies en in het bijzonder haar zus An, ze waren elkaars steun en toeverlaat.

In herinnering Jan van Lith

Het jaar 2021 was nog maar enkele dagen oud toen ons het bericht bereikte dat Jan van Lith naar een kortstondig ziekbed was overleden.
Jan was nog niet zolang lid bij de KBO, zijn leven was nog heel actief gevuld met politiek en tennissen maar Jan vond het nodig om samen met Corrie ook bij ons aan te sluiten omdat het belangrijk was voor het dorp.
Jan bood meteen aan als ik iets voor jullie kan doen dan hoor ik het wel.
En omdat het coronatijd werd en wij weinig activiteiten hadden, heeft Jan toch iets voor ons kunnen doen. Hij heeft aangeboden om voor het  kerstpakket van onze KBO de kerstkaarten te zorgen, heeft hij nog piano gespeeld op onze spelletjes dag, verder hebben wij Jan leren kennen als een aardige man zorgzaam voor zij vrouw Corrie. maar voor onze KBO begrippen te jong overleden.
Wij wensen Corrie in het bijzonder en ook zijn kinderen en kleinkinderen veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

 In herinnering  Dina van Onzenoort

Op 9 januari  2021 overleed ons KBO lid Dina van Onzenoort op bijna 96 jarige leeftijd. Dina woonde tot haar 94ste in de Schansstraat 53.  Tot haar 74 ste runde ze met haar inmiddels overleden zus een winkel, waarin vanaf 1921 kruidenierswaren verkocht werden en daarnaast aanverwante artikelen, tot en met textiel enz.. Naast het vele werk in winkel en zorg voor thuis, kon ze genieten van haar tuin met bloemen, van uitstapjes maken met haar zus, die met haar auto ook boodschappen bezorgde. Dina was jarenlang lid van het dameskerkkoor. Vele jaren ging ze met haar zus op  woensdagmiddag bridgen in het Centrum. Daar is menig spannend spel gespeeld, want Dina wilde bij de top horen.
Handwerken was haar hele leven een bijzondere hobby, voor onze KBO breide ze ontelbaar veel mutsjes. Dina had een ruime belangstelling ook naar de mensen in haar omgeving. Ze had een goede, gezellige band met haar familieleden.
Ongeveer anderhalf jaar geleden verhuisde ze naar Zorgcentrum De Stroming in Waspik, omdat de gezondheid steeds minder werd.
Wij wensen haar broer en verdere familie sterkte bij het verwerken van het missen van dit bijzonder familielid.

In herinnering  Harrie de Groot

Op bijna negentig jarige leeftijd overleed Harrie de Groot nog onverwachts op 4 januari 2021. Zijn toch wel minder goede gezondheid was tegen de pandemie corona niet opgewassen. Harrie was een trouw lid van onze KBO en was zijn hele leven naast zijn gezin en familie actief in onze dorpsgemeenschap.  
Vele jaren was Harrie kraanmachinist en woonde met vrouw en twee zonen in de Luitenambachtstraat. Maar naast zijn werk hield hij van bezig zijn in huis en tuin. Alles perfect! Houtbewerken was een bijzondere hobby van hem.
Een aantal jaren terug  verhuisde Harrie met zijn vrouw naar de Leohoeve. Harrie en Cor werden trotse opa en oma.  Ze vierden hun gouden bruiloft. Heel wat jaren genoten ze samen o.a. van de reisjes. Na het overlijden van zijn vrouw Cor nam hij de draad van ontmoeten weer op. In de Ontmoeting is een blijvende herinnering aan hem, want toen ruim vijf jaar geleden op vrijdagmorgen, de sportcoach bewegingsles kwam geven en zij het spel kubb introduceerde, zorgde Harrie ervoor dat wij eigen blokken kregen, zodat wij het spel regelmatig konden spelen. Wij gaan Harrie missen, maar voor zijn kinderen en de kleinkinderen is dat missen het grootst, hoewel Harrie zelf gezegd heeft “Het is goed zo.”  Wij wensen hen allen sterkte!

Oplichters in de periode van vaccinatie tegen corona
De daders doen zich (bijvoorbeeld) voor als ‘Team Thuiszorg’ of ‘GGD’. Of het is zogenaamd een gezamenlijke actie van huisartsen, Thuiszorg en GGD. Mensen worden gebeld om een (nep-)afspraak te maken voor vaccinatie tegen corona. Er wordt geld voor gevraagd. De daders hebben op elke vraag een antwoord paraat. Ze beweren bijvoorbeeld dat het slachtoffer nog een brief ontvangt, maar er moet nu wel alvast betaald worden via een digitaal betaalverzoek. Er wordt beweerd dat de verzekering het terugbetaalt. 

Trap er niet in, want het zijn allemaal leugens om mensen geld afhandig te maken.
De coronatest en het vaccin zijn altijd gratis!
Hoe het echt werkt:
De GGD’s vragen nooit geld voor coronatesten of vaccinaties. Zodra u aan de beurt bent voor het coronavaccin ontvangt u een brief van de GGD. In die brief staat een telefoonnummer, u belt zelf naar de GGD om een afspraak te maken.
Vertrouw altijd op uw ‘niet pluis gevoel’
KBO-Brabant wil u natuurlijk altijd te woord staan maar soms moet er snel gehandeld worden. Maak geen geld over, hang op en meld het allereerst bij de politie

Heeft u wel geld aan oplichters overgemaakt, bel direct uw bank. Soms kunnen zij het betaalverkeer nog stopzetten. Ook kunt u terecht bij de fraudehelpdesk: 088-7867372.

Bij twijfel kunt u altijd de GGD bellen op nummer 0800-1351. Zij zijn dagelijks (ook in het weekend!) telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur.