NIEUWSBRIEF KBO RAAMSDONK FEBRUARI – MAART 2019

Bingo

Op dinsdag 19 februari 2019 organiseren wij, voor de liefhebbers, een bingomiddag in het OMC.
Aanvang 14.00 uur. Kosten € 7,50 dit is voor de bingo inclusief koffie/thee.
Opgeven voor 13 februari bij Cor van Strien tel.: 0162-513424.
Er zijn mooie prijzen te verdienen.

Garderobe “dienst” Den Haaykant Lacht 2019

Tijdens Heel den Haaykant Lacht, zaterdag 23 februari, in de Lambertuskerk gaat de KBO samen met de Vrouwen van Nu de garderobe verzorgen. Er wordt een schema gemaakt per persoon voor enkele uren. Wie komt ons helpen? Informatie en opgeven, zo spoedig mogelijk, bij Cor van Strien tel.: 0162-513424.

Garderobe “dienst” in OMC 2019

Tijdens de carnaval, 2 t/m 5 maart, gaat de KBO samen met de Vrouwen van Nu de garderobe verzorgen in het Ontmoetingscentrum. De opbrengst hiervan is geheel voor de twee verenigingen, hiervan kunnen wij voor u weer iets extra’s doen.
Wie komt ons helpen? Hiervoor wordt wederom een schema gemaakt voor enkele uren, meerdere personen tegelijk aanwezig. Samen met de Vrouwen van Nu wordt er dit schema gemaakt.
Voor opgave of meer info contact opnemen met Cor van Strien tel.: 0162-513424.

Boerenbruiloft.

Op maandag 4 maart met carnaval is er weer een boerenbruiloft. Het is dit jaar enigszins anders als we gewend zijn. We gaan om 12 uur eerst eten, er komt stamppot op tafel met alles wat daar bij hoort.
Na het eten gaat het carnavalshuwelijk van start, wij denken dat de sfeer er dan al inzit. Laat u verder verrassen wat er allemaal gebeurd.
Op dit moment lopen de getuigen van vorig jaar, Jetje van Piet van Janus de keistrater geboren in de Molestraat en Jannes van Jantje Boons geboren op de Bergen, warm om te gaan trouwen. We hebben weer verrassende getuigen en hun namen houden we nog even geheim. Verder hopen we vele van u te mogen begroeten, lekker eten en veel gezelligheid. Zorg dat we er nog toe doen met carnaval.
En o ja we noemen het geen 55 plus meer.
Lida Verschuren.

Jaarvergadering dinsdag 26 maart 2019

De jaarvergadering is op dinsdag 26 maart a.s. om 13.30 uur in het Ontmoetingscentrum.
De bestuursverkiezing en verantwoording van de financiën zijn de belangrijkste punten waarbij de leden onmisbaar zijn. Zet u nu deze datum al op uw kalender, de agenda volgt bij de volgende nieuwsbrief.
Na de vergadering komt Theo Kuijpers het een en ander uitleggen hoe de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) werkt en Frank Duivenstein geeft uitleg over de OV pas (Openbaar Vervoer).

In herinnering Nelly Smits – Schalk.

Op 7 januari 2019 is ons KBO-lid Nelly Smits gestorven en hebben we afscheid van haar moeten nemen. Nelly, is in 1936 geboren en opgegroeid in Galder. Op een dansavond heeft ze haar Nol uit Waspik-boven leren kennen. In 1966 zijn ze getrouwd en hebben ze het boerenbedrijf van Nol samen voortgezet. Ze werd moeder van drie kinderen en oma van acht kleinkinderen.
Ruim twintig jaar geleden kwamen ze in Raamsdonk aan de Kerklaan wonen. Al snel sloten ze beiden aan bij het verenigingsleven, zo ook bij onze KBO. Steeds hebben ze vaak samen aan veel activiteiten deelgenomen. Toen ze na enkele jaren naar Dussen verhuisden bleven ze lid en ondanks de grote passie van Nelly: tuinieren en het runnen van Bed & Breakfast bezochten ze trouw onze bijeenkomsten. Zo bleef de band met de mensen in Raamsdonk.
Ze hebben hun gouden huwelijksfeest mogen vieren, kort daarna kreeg Nelly kanker. Een periode van moeilijke, maar ook veel mooie dagen volgden, totdat de ziekte terugkwam en het een ongelijke strijd werd.
We wensen Nol, de kinderen, partners en de kleinkinderen veel sterkte om samen het gemis te verwerken.