NIEUWSBRIEF KBO RAAMSDONK JANUARI 2021

Beste lieve leden,

Op het moment dat ik dit schrijf zitten de kerstdagen erop, anders dan anders, best wel sfeervol en ook gezellig. Maar ik hoop één ding dat we  volgend jaar weer met iedereen kerst kunnen vieren. Best wel druk maar daar word ik toch blijer van, moe en voldaan zullen we maar zeggen. Dat geldt voor thuis, maar ook voor de KBO en de Ontmoeting en ik ga ervan uit dat we volgend jaar weer samen de aanloop naar kerst kunnen vieren, dat wordt dubbel genieten en dat idee maakt mij hoopvol en zorgt ervoor dat ik het volhoud. We kunnen en mogen de moed niet laten zakken.

Verder wil ik iedereen bedanken die hebben meegeholpen de kerstpakketjes voor alle leden  te verzorgen, onze vaste bezorgers en hun helpers waar we als bestuur altijd op kunnen rekenen. Aan de reacties die wij dan weer van u mochten ontvangen waren hartverwarmend en ik denk dat we daar samen blij van worden.

En dan gaan we naar een nieuw jaar, we zijn er nog niet, maar er is een vaccin en dat moet er voor zorgen dat ons leven weer wordt zoals het was voor corona. We hebben behoefte aan gewoon contact met andere mensen, samen aan tafel een bakske drinken.

Het bestuur wenst u een gezond, gezellig en een gelukkig 2021. Wanneer dat dan precies begint weet niemand, maar ergens in dit nieuwe jaar. Proost alvast.

Op dit moment kunnen we nog niet zeggen wanneer we beginnen met ons programma voor het nieuwe verenigingsjaar.

Momenteel zijn er nog teveel besmettingen om verantwoord met meer mensen samen te komen, wel kunnen we samen de daling van de besmettingen volgen en als het dan weer kan gaan we van start, al is het maar koffie drinken.

We moeten het samen volhouden om weer bij elkaar te komen.

Samen gaan we er voor.

Lida Verschuren

 

HOE WAARDEVOL ZIJN OUDEREN.

Wij zijn juist een fortuin waar
Wij hebben zilver in ons haar
Goud in onze tanden
Gas in onze darmen
Stenen in onze nieren
Lood in onze schoenen
Kalk in onze nagels
Staal in onze heupen
Plastic in onze knieën
We zitten vol dure medicijnen
Eigenlijk zijn we een goudmijn
Een mens met zoveel mineralen
Met geen miljoen te betalen

Bron: KBO- PCOB  Waalwijk

Dank u wel!

Dank aan het bestuur van KBO Raamsdonk voor het kopen van loten van onze loterij voor STICHTING….ENERGY 4 ALL voor alle leden. Deze stichting ondersteunt het onderzoek naar stofwisselingsziekten bij kinderen en het ontwikkelen van een medicijn.
Veel leden hebben we al met een prijsje  kunnen verrassen. Bel even naar Han Smits tel. 0162-515857 en geef je  lotnummer door, dit kan tot 30 januari.
Alle prijsjes zijn gedoneerd door familie, vrienden, kennissen, buren.
De wenskaarten zijn gemaakt door mijn zus en mij.
Fijn dat we zo iets voor elkaar kunnen doen.

Toni Smits.

In herinnering  Frida van Onzenoort

Op 9 november 2020  is Frida op 82 jarige leeftijd gestorven. Frida was een echte Raamsdonkse, geboren en getogen, de enige dochter in een gezin van vijf kinderen.
Zij bezocht de lagere meisjesschool, samen met veel kinderen uit de straat te voet op en neer.
Na vervolg onderwijs was ze de hulp van moeder met huishoudelijk werk en in de winkel. Haar vader was smid, die zijn vak  beheerste, in het bijzonder de paarden van nieuwe hoefijzers voorzag. De hoefstal staat nog op het erf van Luitenambachtstraat 23. De smidse is nog in tact. Er was dus veel bedrijvigheid en Frida was zorgzaam, vooral toen haar moeder ziek werd. Jammer genoeg stierf haar moeder veel te jong. Er kwam een benzinepomp en Frida bediende haar klanten. Om bij te blijven haalde ze het diploma middenstand en horeca-papieren. Ze maakte graag een praatje en voor familie en vrienden was zij een goede gastvrouw. De koffie was zo gezet. Ze behaalde haar rijbewijs en als het er in zat bezocht ze graag een of andere activiteit of maakte ze een uitstapje. Met haar auto reed ze graag naar broers, neven en nichten. Met haar familie had ze een hechte band.
Na het overlijden van haar vader was en bleef haar huis ook voor de uitgevlogen broers met hun gezinnen “een thuis”. Samen op tijd een feestje vond ze heel belangrijk maar ook steun voor verdriet, waar ook de familie mee te maken kreeg. Twee broers zijn haar al voor gegaan.
Een hele periode heeft Frida in ons dameskerkkoor gezongen. Met het ouder worden kwamen er wel wat gebreken, maar haar huishouden runnen bleef ze zelf doen. Ongeveer een jaar geleden werd ze ongeneeslijk ziek. Na ziekenhuis en revalidatiecentrum leek het redelijk stabiel en kwam ze weer thuis. Positief en dankbaar voor de hulp, die ze ondervonden had van broers en schoonzussen, pakte ze dapper de levensdraad weer op.  Jammer dat dit maar voor korte tijd was.
We wensen haar broers, schoonzussen en hun kinderen veel sterkte om samen steun voor elkaar te zijn.

In herinnering  Riekie Boom – van Best

Op 3 december 2020 bereikte ons het bericht dat Riekie in de leeftijd van 84 jaar, was overleden. Riekie en haar man Bertus woonden vele jaren in Raamsdonk in het ouderlijk huis van Bertus in de Luitenambachtstraat. Bertus ging in de voetsporen van zijn vader verder en nam in de bouw allerlei werken aan. Riekie had haar eigen bedrijf n.l. een schoenenwinkel in Kaatsheuvel. Hun kinderen Willemien en John groeiden op in ons dorp. Zij gingen in Raamsdonk naar school en namen deel aan activiteiten. Van uit hun ouderlijke woning vlogen zij uit en enkele jaren terug besloten Bertus en Riekie hun woning en grote tuin met redelijk veel onderhoud te verkopen en zelf in een nieuw appartement in Geertruidenberg te gaan wonen. Zij genoten van meer vrijheid en meer tijd voor zichzelf en voor de kleinkinderen, die er inmiddels waren.
Dat waren mooie jaren, maar toen dan een lichaamsfunctie uitviel werd het leven heel zorgelijk. Een periode van leven tussen hoop en vrees brak aan. Zwaar voor Riekie, zwaar voor haar man en kinderen.  Op het prentje als herinnering schreef men een heel mooie tekst, de zin “U mag uw ogen nu voor altijd sluiten. Wij hadden u nog graag bij ons gehouden met uw wijsheid, uw humor, uw nooit aflatende zorg om ons allemaal “  gaf aan, dat  de laatste periode  ondraaglijk was.
Wij wensen Bertus – in het bijzonder – en de kinderen, kleinkinderen en familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies en moge jullie steun zijn voor elkaar.