NIEUWSBRIEF KBO RAAMSDONK JANUARI-FEBRUARI 2022

 Beste Leden van de KBO

Graag wil ik mede namens het bestuur u en de uwen het Beste Wensen voor 2022, Om te beginnen een zo goed mogelijke gezondheid, verder een gewoon jaar zonder corona, althans zonder veel beperkingen en dat we als KBO jullie allemaal weer kunnen ontvangen en dat we samen blijdschap, verdriet en gewoon gezelschap kunnen delen. Dat is toch iets wat we allemaal missen.

Verder gaan we weer van start met onze vaste activiteiten en ook heel belangrijk, we zijn ondertussen verhuisd. We zitten op dit moment in het Agnes gebouw, de oude kleuterschool, behalve het biljart daar moet nog een besluit over worden genomen.

Wij hopen u allemaal weer te mogen begroeten en er samen een mooi jaar van te maken.

Namens het bestuur Lida Verschuren.

Bingo

We gaan weer van start met onze bingo. Maandagmiddag 14 februari om 13.30 uur in het Agnesgebouw (de oude kleuterschool). De kosten zijn € 5,00, dit is inclusief koffie/thee en fris. Houd rekening met de huidige corona voorschriften. 

Proberen op te lichten (waar gebeurd)

Een 92 jarige mevrouw werd telefonisch gebeld (onder privénummer, afgeschermd nummer) door (zogenaamd) de heer de Jonge van de Rabobank. Er was een cyberaanval op haar bankrekening, er was reeds € 800,00 van haar rekening opgenomen en van de bankrekening van haar dochter was men in de Achterhoek bezig om geld van haar rekening af te halen. Maar maakt u zich geen zorgen, wij gaan u helpen en alles wordt vergoed.

Zaak was wel om haar pas te vernietigen en dan zou men de volgende dag een nieuwe pas komen brengen om 11.30 uur. Ook vroeg men om het nummer van haar pas, maar mevrouw vertelde deze niet zo snel bij de hand te hebben en zou eerst contact opnemen met haar dochter en verbrak de verbinding.

Mevrouw werd nogmaals terug gebeld, maar bij het zien van (privénummer) verbinding direct verbroken. Dochter informeerde bij de Rabobank, maar hier was natuurlijk niets bekend. Politie werd ook geïnformeerd en deze adviseerde om de volgende dag toch te posten en indien er iemand kwam, direct de politie via 112 te bellen.

Omdat mevrouw in deze goed gehandeld heeft en geen gegevens heeft gegeven en direct haar dochter ingelicht heeft, is er de volgende dag niemand gekomen. Gelukkig is dit allemaal goed afgelopen, maar steeds worden met nieuwe benaderingswijzen geprobeerd om uw geld afhandig te maken.

Daarom hieronder nog wat tips van de bank om alert te blijven;

Wat doen banken nooit ?

  • Medewerkers van Nederlandse banken komen nooit bij u thuis om uw bankzaken te regelen of om iets op te halen, als u daar niet zelf om heeft gevraagd.
  • Ze vragen u ook nooit om uw betaalpas of inlogapparaatje op te sturen of af te geven.
  • Evenmin vragen banken nooit om uw pincode, 5-cijferige identificatiecode en responsecodes van uw inlogapparaatje af te geven of te wijzigen, ook niet via een website. Uw bankpas, inlogapparaatje en pincode zijn allemaal strikt persoonlijk. Die moet u nooit opsturen of aan iemand afgeven, ook niet aan uw bank. Zodra iemand u om een van deze gegevens vraagt, weet u zeker dat het om een oplichter gaat.
  • Ook vragen ze u nooit om geld over te maken, ook niet via een link in een e-mail of sms. Tot slot vragen ze u ook nooit direct in te loggen in de bankapp. of internetbankieren.

BEDANKT

Wij willen het bestuur van KBO Raamsdonk hartelijk bedanken voor het kopen van loten van de Stichting Energy4All.  Hierdoor konden wij aan het fraaie KBO-kersttasje dat u ontving een prijsje, het ingepakt cadeautje, toevoegen.

Hopelijk kwamen de prijsjes bij de juiste personen terecht. Zo niet, dan is er vast wel iemand in uw omgeving die u er blij mee kunt maken.

Namens Stichting Energy4All nogmaals bedankt, Han en Toni Smits

Weet u het nog?                                      

Kapotte mobiele telefoons, tablets en laptops kunnen ingeleverd worden bij Han Smits.

In herinnering Ad van Onzenoort

Op 12 december 2021 is Ad van Onzenoort op 97 jarige leeftijd overleden.

Oudste lid van onze KBO, een echte Raamsdonker, een lang werkzaam leven gehad en veel tijd besteed aan paarden waarvan hij heel veel hield. Na het overlijden van zijn vrouw Rie (met wie hij bijna 52 jaar  getrouwd was) was het verdriet groot, maar hij pakte de draad weer op. Hij genoot van zijn kinderen, (achter)kleinkinderen en tot het laatst was zijn leven gevuld met lezen, puzzelen en alles volgen op de tv van sport en politiek. Het wel en wee van Raamsdonk hield hij ook graag bij. Maar zoals hij zei: er is een tijd van komen en een tijd van gaan.

We wensen zijn kinderen heel veel sterkte om dit verlies en groot gemis te verwerken.

In herinnering Cor van der Plas – de Groot

Op 13 december is Cor van der Plas – de Groot overleden in de leeftijd van 87 jaar. Alle Raamsdonkers kennen Cor, ze was hier geboren en getogen. Ze heeft een bijzonder leven gehad waarin van alles is gebeurd. De laatste jaren was ze minder mobiel, ze vond het fijn als er bezoek kwam en haar verhaal over haar leven kon vertellen. Ze was er trots op dat haar geheugen nog zo  goed was en ja, Cor kon heel goed over het verleden praten. Ze was getrouwd met Bertus van der Plas en samen kregen ze 2 kinderen. We kennen Cor vooral van de winkel waarin ze van alles verkocht en ze vertelde vaak dat de mensen nog geen telefoon hadden en dus kwam iedereen bij Cor bellen. Jaren heeft ze voor haar gehandicapte zus gezorgd en dat alles in een tijd waarin er nog geen plastic onderleggers waren, laat staan papieren luiers of andere hulpmiddelen. Op 21 jarige leeftijd haalde ze haar rijbewijs wat voor een vrouw in die tijd best bijzonder was, ze wilde vooral zelfstandig zijn. En het was bijzonder om Cor te horen vertellen uit een tijd die we nog wel kennen, maar zo anders was.

Cor was al vele jaren lid van de KBO en in haar goede jaren ook actief.

Het plotseling overlijden van haar zoon Ronald, eind vorig jaar, was een verdrietige periode voor haar.

Wij wensen haar nabestaande sterkte met dit verlies