NIEUWSBRIEF KBO RAAMSDONK NOVEMBER – DECEMBER 2018

Bezoek tuincentrum Groenrijk

Op donderdag 29 november 2018 brengen wij een bezoek aan Groenrijk in Oosterhout. Wij gaan inspiratie opdoen voor het versieren van ons eigen huis en tuin met de kerst.
Vertrek 13.30 uur bij de Leohoeve. De kosten zijn € 2,00 voor de chauffeur. Ieder betaalt zijn/haar eigen consumptie.
Opgeven kan tot zaterdag 24 november bij Cor van Strien tel.: 0162-513424.

Kerststukjes maken

Op dinsdag 11 december 2018 gaan we kerststukjes maken olv. Marlies Bink.
We beginnen om 10.00 uur in het Ontmoetingscentrum, kosten € 10,00.
Meebrengen een schaal, tang en/of mesje. Marlies zorgt voor het groen en etc.
Opgeven voor 7 december 2018 bij Anjo van Gils tel.: 0162-520865.

Kerstviering

Op donderdag 13 december 2018 is onze jaarlijkse kerstviering voor onze leden samen met gasten van de Zonnebloem. Daarvoor ontvangt ieder een uitnodiging gemaakt voor de vrijwilligers van de Zonnebloem. Verdere informatie/programma staat in de nog door u te ontvangen uitnodiging. Vergeet u zich niet aan te melden.

Nieuwjaarsborrel

Op maandag 7 januari 2019 luiden wij nieuwe jaar in. We beginnen om 19.30 uur in het Ontmoetingscentrum met koffie/thee en iets lekkers, daarna brengen wij een toast uit op het nieuwe jaar.
Verder zullen we de avond invullen met een quiz en een gezellig samenzijn of te wel een praatje.
Opgeven voor woensdag 2 januari 2019 bij Lida Verschuren tel.: 0162-570250.

Ouderenfonds is nog steeds blij met de mutsjes

Het Nationaal Ouderenfonds is nog steeds blij met de mutsjes die senioren breien.
Het zijn kleine mutsjes die op de flesjes van Innocent Smoothies gaan.
U kunt de gebreide mutsjes inleveren voor 18 november 2018 bij:
Cor van Strien, Wim Boonsstraat 6, 4944 XN Raamsdonk, tel.: 0162-513424.

Senioren Expo in Veldhoven

Van dinsdag 15 tot en met zondag 20 januari 2019 is er weer een Senioren Expo in het Evenementencomplex Koningshof te Veldhoven. Ook dit jaar werkt KBO – Brabant mee aan deze beurs. Voor informatie of het programma bezoek de website www.seniorenexpo.nl
Wij hebben gratis entreekaarten gekregen. Diegene die willen gaan kunnen bij Anjo van Gils tel.: 0162-520865 de gratis toegangskaarten ophalen.

Koken voor mannen

Na een heel geslaagde eerste cursus koken voor mannen, starten wij een tweede cursus. Dit weer in samenwerking met “Stichting voor kruiswerk in de gemeente Geertruidenberg”.
De bedoeling is zes lessen te geven waarin wij u de basis van het bereiden/koken van eten gaan leren en wel op een manier die voor iedereen geschikt, leuk en leerzaam is.
Wij starten op donderdag 10 januari 2019 om 17.00 uur zodat u rond 19.00 uur aan tafel kan. Daarna laten wij alles natuurlijk netjes achter.
De kosten zijn € 12,00 per persoon per les, maximaal acht deelnemers.
Opgeven voor 1 december 2018 bij Lida Verschuren tel.: 0162-570250.

De Ontmoeting.

Graag wil ik iedereen bij praten over hoe het gaat met De Ontmoeting, onze inloopdagen voor mensen die behoefte hebben aan koffie of thee met of zonder praatje.
We zijn drie jaar geleden begonnen in de voormalige ruimte van de bibliotheek een laagdrempelig plaats in de richten waar mensen elkaar kunnen ontmoeten die er behoefte aan hebben.
Dat kan zijn voor o.a. een praatje, een kaartje leggen of sjoelen. Handwerken zoals haken, kaarten maken, breien knutselen we maken hele leuke dingen en weet je je kan van alles leren maar je kan ook alleen voor de gezelligheid komen. Ons motto is; hier kan alles maar je hoeft niets.
We doen ook nog beter bewegen op muziek onder leiding van de gemeentelijke sportcoach.
Onze vrijwillige gastvrouwen zorgen ervoor dat niemand iets tekort komt. Er is momenteel ruimte voor nieuwe mensen en met de winterperiode op komst is het misschien iets voor u. U hoeft geen lid te zijn van de KBO, iedereen is van harte welkom om eens kennis te komen maken of kom gezellig met meerderen.
We zijn open op dinsdag- en vrijdagmorgen vanaf tien uur en op vrijdagmiddag om half twee. Om twaalf uur verzorgen we een broodmaaltijd.
We hopen meerdere van u te ontmoeten. We helpen u graag de winter door.

Namens alle gastvrouwen,

Lida Verschuren.